Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyílt levél a „Jobbikos” Szárny kapitányaihoz

2008.10.30

Adjon az Isten!


Megyei Kapitányok! Kedves Testvéreim!

Mivel úgy tudom, hogy a "párbeszéd" készségét fenn kívánjátok tartani, engedjétek meg nekem, hogy tájékoztassalak benneteket az egyenruha készítés valós eseményeiről. Jómagam a szerződő felek között voltam, így teljes mértékben ismerem a kialakult helyzetet.

Az egyenruhák legyártásához a gyártási szerződést én készítettem el és két megye - Szabolcs és Hajdú - tekintetében én kötöttem meg a gyártóval, Machó Judittal 63 darab egyenruhára.

A többi megye egyenruháira a szerződést a Magyar Gárda Kft képviseletében Schön Péter kötötte meg az összes fennmaradó darabra, tehát az "Őrző" és a "Jobbikos" szárny részére is. A szerződés részét képezte, hogy a Kft megbízottja a gyártóval való kapcsolattartásban Szabó Robert, Győr megyei kapitány volt. Ő egyedül volt jogosult a szerződés szerint átvenni az elkészült egyenruhákat és kifizetni az ellenértéket a gárdisták által neki eljuttatott pénzekből.

A gyártást végző vállalkozó - mivel vele a szerződést csak szeptember végén írták alá - a gyártási folyamatban jelentős késésbe került és határidő módosítást kért, amit meg is kapott Schön Petertől. Ennek ellenére, mivel a szükséges anyag késve érkezett meg, megcsúszott a szerződés teljesítésében és nem is készültek volna el időben az egyenruhák, ha a győri gárdisták nem szerveznek bedolgozói munkacsoportokat megsegítésére.

Így érkezett el október 24, az utolsó határidő, amikor minden igyekezet ellenére még hiányzott kb. 30-30 darab a kisebb női és férfi méretekből, az "Őrző" és a "Jobbikos" szárny egyenruháiból is.

Bár a hiányzó darabok elő voltak készítve és másnapra Budapestre el lehetett volna juttatni a készre gyártott egyenruhákat, - Pl. én is kimentem Szentendrére, hogy néhány megye sapkarózsáit átadjam – előbb Kiss Robi, majd Schön Péter ekkor kijelentették, hogy így a többi darab már nem is kell!
Ezért nem jutott egyenruha kb. 30 jobbikos megrendelő, gárdista jelöltnek. Hogy rajtuk kívül voltak-e további újoncok akik nem rendeltek egyenruhát - és persze nem küldték el a hozzájárulást sem a gyártáshoz - arról persze nincs információm.
Úgy gondolom számukra készült Pest megyében elegendő tartalék egyenruha, legalábbis ez derült ki Kiss Robi leveléből amit a honlapotokon írt a "megtérő" gárdistákhoz.

Az "Őrző" szárny elfogadta, hogy vasárnap jusson hozzá a hiányzó egyenruhákhoz, így Pátkán, a gyakorlótéren vasárnap reggel osztottuk ki az addig legyártott, hiányzó darabokat, illetve a távolmaradó már avatott gárdisták egyenruháival pótoltuk a hiányzókat.

Úgy gondolom, így látható, hogy mindent megtettünk a két avatás sikeres és méltó lebonyolításának biztosításához!!! Ti viszont, úgy tűnik - az avatáson Kiss Robi által elmondottakból - hogy alaposan félre lettetek tájékoztatva a szerződés teljesítéséről!

Kérjük azokat a megyéket, amelyek még a mai napig sem küldték el az elkészült és átvett egyenruhák ellenértékét, haladéktalanul tegyék ezt meg, ne kerüljünk méltatlan helyzetbe a szerződéses kötelmeink kapcsán. Kérem azt is, hogy aki az átvett sapkarózsák árával még nem számolt el juttassa el hozzám, vagy Győrbe: Szabóné Anitához.

Hamarosan készítünk egy precíz elszámolást, amelyet minden megyei kapitánynak megküldünk.

Kérem, hogy a fent leírtakról korrekt módon tájékoztassátok Gárdista Testvéreinket is!

Magam részéről gratulálok az avatási ünnepségetekhez, néhány nem oda illő megjegyzéstől eltekintve igazán méltó alkalom volt gárdista testvéreink eskütételéhez!

A mi avatási ünnepségünk is nagyon jól sikerült, igazán felemelő volt a hely szelleme és a rendezvény métóságteljesen szolgálta új gárdistáink életre szóló elkötelezettségének, eskütételének körülményeit.

Annyit kérek csak, hogy valaki mondja el a Hermann Pistának, országos vezetőtársatoknak, hogy egy ilyen alkalommal hogyan kell viselkedni. Hogy nem illik a rendezvény emelkedett hangulatú közönségét - pl Patrubány Miklóst - pusmogásával zaklatni, és közben körbe a kövezetre köpködni!

Arról is örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy hála a nagyon sok önzetlen felajánlásnak, támogatásnak a székesfehérvári rendezvény lebonyolítása nem került egy fillérjébe sem a Magyar Gárda Mozgalomnak!
Így sok pénzt megspóroltunk a közös vagyonunkból!!!


Szebb Jövőt!

Katona Miklós gárdista
Szabolcs megyei kapitány

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.